Placki z cukinii są niezwykle smaczną przekąską, którą można przygotować w dosłownie kilkanaście minut. Świetnie nadają się zarówno na lekki obiad, jak i na przekąskę, ale również smaczny dodatek do dań głównych. Ich przygotowanie jest stosunkowo proste, a do tego też nie zajmuje wiele czasu. Miłośnicy tej potrawy koniecznie powinni spróbować takich placków w zupełnie nowej odsłonie. Jeden dodatek sprawi, iż będą jeszcze smaczniejsze, a do tego też bardziej sycące.
Placki z cukinii z płatkami owsianymi
Większość osób używa mąki do placków z cukinii. Dużo ciekawszym, ale też zdrowszym rozwiązaniem jest dodanie do nich płatków owsianych, czyli niezwykle wartościowego składnika naszej diety. Płatki owsiane zawierają dużą ilość błonnika pokarmowego, co sprawia, iż danie z tym dodatkiem będzie też bardziej sycące. Co więcej, regularne spożywanie płatków owsianych wspiera również pracę układu pokarmowego oraz pomaga utrzymać odpowiednią wagę ciała. Dodając ten składnik, zyskacie więc dodatkową porcję prozdrowotnych adekwatności, ale wpłynie to też pozytywnie na konsystencję placuszków.