Szarlotka niejedno ma imię. Można ją zrobić na mnóstwo różnych sposobów. Jeden z moich ulubionych patentów na ten sycący deser odwołuje się do idei niemarnowania żywności (zero waste). Gdy znajduję w chlebaku zeschnięte, czerstwe pieczywo. niczego nie wyrzucam. Biorę się za przygotowywanie ciasta. Tym samym odciążam domowy budżet, wyświadczam przysługę planecie i zyskuje pyszny wypiek. Poznaj przepis na szarlotkę z resztek.
Nie wiesz, co zrobić z czerstwym pieczywem? Nie wyrzucaj go! Wykorzystaj przepis na tani deser
Zdjęcie: Szarlotka Źródło: Shutterstock / AS Foodstudio
Chleb jest jednym z najczęściej marnowanych artykułów żywnościowych, na świecie i w Polsce. Czerstwe pieczywo zwykle ląduje w koszu. Nie popełniaj tego błędu. Wykorzystaj je, zamiast wyrzucać, na przykład do zrobienia deseru. Słodkości z recyklingu smakują obłędnie.
Szarlotka niejedno ma imię. Można ją zrobić na mnóstwo różnych sposobów. Jeden z moich ulubionych patentów na ten sycący deser odwołuje się do idei niemarnowania żywności (zero waste). Gdy znajduję w chlebaku zeschnięte, czerstwe pieczywo. niczego nie wyrzucam. Biorę się za przygotowywanie ciasta. Tym samym odciążam domowy budżet, wyświadczam przysługę planecie i zyskuje pyszny wypiek. Poznaj przepis na szarlotkę z resztek.
Szarlotka niejedno ma imię. Można ją zrobić na mnóstwo różnych sposobów. Jeden z moich ulubionych patentów na ten sycący deser odwołuje się do idei niemarnowania żywności (zero waste). Gdy znajduję w chlebaku zeschnięte, czerstwe pieczywo. niczego nie wyrzucam. Biorę się za przygotowywanie ciasta. Tym samym odciążam domowy budżet, wyświadczam przysługę planecie i zyskuje pyszny wypiek. Poznaj przepis na szarlotkę z resztek.