Cukier waniliowy znajduje bardzo szerokie zastosowanie. Stanowi nieodzowny składnik różnego rodzaju kremów i ciast. Sprawia, iż słodkości zyskują jeszcze lepszy smak i aromat. Ma jednak pewną wadę – jest dość kaloryczny. Na szczęście znajoma dietetyczka podpowiedziała mi co zrobić, by przygotować przyprawę w mniej tyczącej wersji. Zobaczcie, jak „odchudziłam” cukier waniliowy.
Nie kupuję już tego cukru. Robię go sama w wersji dla osób chorych na cukrzycę i insulinoopronść
Zdjęcie: Cukier waniliowy Źródło: HandmadePictures / Getty Images
Cukier waniliowy to jeden z tych produktów, którego nie może zabraknąć w mojej kuchni. Jeszcze do niedawna kupowałam go w sklepie. Wszystko się zmieniło, gdy znajoma dietetyczka poleciła mi przepis na tę przyprawę w wersji fit. Nie przypuszczałam, iż jej zrobienie jest takie proste.
Cukier waniliowy znajduje bardzo szerokie zastosowanie. Stanowi nieodzowny składnik różnego rodzaju kremów i ciast. Sprawia, iż słodkości zyskują jeszcze lepszy smak i aromat. Ma jednak pewną wadę – jest dość kaloryczny. Na szczęście znajoma dietetyczka podpowiedziała mi co zrobić, by przygotować przyprawę w mniej tyczącej wersji. Zobaczcie, jak „odchudziłam” cukier waniliowy.
Cukier waniliowy znajduje bardzo szerokie zastosowanie. Stanowi nieodzowny składnik różnego rodzaju kremów i ciast. Sprawia, iż słodkości zyskują jeszcze lepszy smak i aromat. Ma jednak pewną wadę – jest dość kaloryczny. Na szczęście znajoma dietetyczka podpowiedziała mi co zrobić, by przygotować przyprawę w mniej tyczącej wersji. Zobaczcie, jak „odchudziłam” cukier waniliowy.