Niebawem zaczyna się sezon grillowy, a to oznacza czas na świeżym powietrzu w gronie znajomych, ale przede wszystkim pyszne jedzenie z grilla. Soczyste kawałki mięsa to główna atrakcja, ale świetnie smakują też grillowane warzywa, a choćby owoce. Poza tradycyjnymi kiełbaskami pieczemy na grillu też różne rodzaje mięsa. Ważne jest, by było ono odpowiednio zamarynowane. Podpowiadamy, co zrobić, by wydobyć z niego pełnie smaku. Przepis jest naprawdę szybki i bardzo prosty.
Jak zrobić doskonałą marynatę do mięsa z grilla? Szybki przepis
Zazwyczaj robienie marynaty do mięsa na grilla wydaje się skomplikowane. Zupełnie inaczej jest z poniższym przepisem – musicie tylko połączyć dwa składniki i dodać swoje ulubione przyprawy. Dobrze sprawdzi się na przykład oregano, tymianek, czosnek, ale też sproszkowana papryka. Nie możecie zapomnieć oczywiście również o soli i pieprzu.