Na Wielkanoc przygotowuję ekspresową babkę, robię ją w 15 minut. Takiej jeszcze nie jedliście

zdrowie.wprost.pl 10 miesięcy temu
Zdjęcie: Babka piaskowa Źródło: Shutterstock


Babka piaskowa to pyszny wypiek na Wielkanoc. Jest łatwa w przygotowaniu i wymaga użycia niewielkiej ilości składników. Jeden trik sprawi, iż nikt jej się nie oprze. Zrobicie ją też znacznie szybciej niż normalnie.


Wielkanoc jest czasem, kiedy stoły dosłownie uginają się pod ciężarem różnego rodzaju pyszności. Choć oczywiście podczas tych świąt najwięcej potraw jest przyrządzanych z jajek, to nie brakuje również ciast i innych słodkich wypieków. Tradycyjnym ciastem podawanym na Wielkanoc jest mazurek, jednak na stole pojawia się też sernik, szarlotka, makowiec, ale też różnego rodzaju babki. My polecamy przepis na babkę na oleju. Brzmi intrygująco? Gwarantujemy, iż stanie się ona waszym ulubionym ciastem, a goście poproszą o przepis.


Jak zrobić babkę na oleju? Prosty i szybki przepis


Babka na oleju jest naprawdę prosta i szybka w przygotowaniu. Co więcej, wyjdzie niemal każdemu, choćby jeżeli nie macie jeszcze zbyt dużego doświadczenia w robieniu takich wypieków. Cały sekret polega na ucieraniu ciasta na oleju. Wasza babka dzięki temu będzie wilgotna, puszysta i naprawdę smakowita.
Idź do oryginalnego materiału