Młoda kapusta zrobiona z przepisu babci znika z talerzy w mig. Oprócz boczku dodaję też ten owoc

zdrowie.wprost.pl 7 miesięcy temu
Zdjęcie: Młoda kapusta z koperkiem Źródło:Shutterstock


Zasmażana kapusta może smakować jeszcze lepiej niż zawsze. Wszystko za sprawą jednego, taniego dodatku. Większość z was pewnie choćby nie będzie musiała iść po to do sklepu.


Kapusta to prawdziwy skarb kulinarny, można przygotować ją na wiele pysznych sposobów. Od tradycyjnych potraw takich jak na przykład bigos czy gołąbki po te bardziej nowoczesne i wyszukane. Z kolei zasmażana kapusta to jeden z najsmaczniejszych dodatków do tradycyjnych obiadów – idealnie komponuje się na przykład z kotletem schabowy. Warto postawić na odrobinę urozmaicenie i przygotować ją nieco inaczej niż zawsze.


Jak zrobić zasmażaną kapustę z boczkiem i jabłkiem?


Zazwyczaj do zasmażanej kapustki dodaje się boczek – jest to klasyczna wersja tej potrawy. Warto jednak dorzucić jeszcze jeden składnik, który sprawi, iż danie to będzie smakować o niebo lepiej. Zasmażana kapusta z jabłkiem to pyszna i aromatyczna potrawa, która łączy w sobie delikatność kapusty z wyrazistym smakiem jabłka. Ta kombinacja tworzy naprawdę doskonałe połączenie smaków.
Idź do oryginalnego materiału