Miksuję kilka składników i robię koktajl z polecenia dietetyczki. Zyskuje na tym nie tylko moja sylwetka

zdrowie.wprost.pl 6 miesięcy temu
Zdjęcie: Miksowanie koktajlu Źródło: Freepik


Ten wiosenny koktajl to prawdziwa „bomba witaminowa” i zastrzyk energii. Świetnie smakuje, „podkręca” metabolizm, a w dodatku podnosi poziom ważnego składnika we krwi i pozwala zmniejszyć ryzyko wystąpienia przykrego problemu, z którym walczy spora część Polek.


Przepis na ten koktajl poleca jedna z dyplomowanych dietetyczek. Lista składników nie jest długa, ale dość zaskakująca. Znajduje się na niej między innymi siemię lniane, masło orzechowe, szpinak i komosa ryżowa. Napój jest bardzo prosty w przygotowaniu. Poradzicie sobie z tym zadaniem, choćby nie mając dużego doświadczenia w kuchni.


Wiosenny koktajl z przepisu Pauliny Ihnatowicz


Paulina Ihnatowicz to dietetyk kliniczny z ponad dziesięcioletnim doświadczeniem. Aktywnie udziela się w mediach społecznościowych, propagując wiedzę na temat zbilansowanego odżywiania i zdrowego stylu życia. Chętnie dzieli się ze swoimi obserwatorami różnymi przepisami. Niedawno udostępniła recepturę na zielony, iście wiosenny koktajl, który pomaga zniwelować zmęczenie. Ma też wiele innych cennych adekwatności. Zobaczcie, jak go zrobić.
Idź do oryginalnego materiału