Mieszam jajka, otręby i ten leki serek, a później smażę. W 10 minut mam śniadanie marzeń

zdrowie.wprost.pl 7 miesięcy temu
Zdjęcie: Omlety posypane cynaomen Źródło:freepik/ autor: Freepik


Obłędnie puszysty i smaczny omlet przygotujecie, dodając do niego jeden szczególny składnik. To idealna propozycja na śniadanie dla wszystkich miłośników słodkich smaków. Sprawdźcie, jak go zrobić.


Omlety to doskonały pomysł na śniadanie, ponieważ są szybkie w przygotowaniu i można nimi też porządnie zaspokoić apetyt, dzięki czemu będziemy mieć energię na cały poranek. Omlety są bogate w białko, co pomaga w utrzymaniu uczucia sytości przez dłuższy czas, przez co stanowią idealne paliwo na początek dnia. Można je podawać zarówno na słono, z dodatkiem warzyw, sera czy szynki, jak i na słodko na przykład z dżemem, jogurtem naturalnym i świeżymi owocami. Omlety to także świetny sposób na wykorzystanie pozostałości z lodówki, ponieważ można do nich dodać różnorodne składniki, które akurat mamy pod ręką. Jest to między innymi serek wiejski, który sprawi, iż danie to dosłownie będzie rozpływać się w ustach.


Jak zrobić omlet z serkiem wiejskim? Prosty przepis


Taki omlet z serkiem wiejskim zaspokoi choćby najbardziej wymagające podniebienia. Co więcej, większość potrzebnych składników z pewnością znajdziecie w swojej szafce kuchennej lub lodówce. Podstawę stanowią oczywiście jajka i serek wiejski, ale warto dodać również otręby lub płatki owsiane – zawierają one dużo błonnika pokarmowego, który sprawia, iż czujemy się dłużej syci. Warto również dodać do całości odrobinę cynamonu, który sprawi, iż omlet będzie jeszcze bardziej aromatyczny.
Idź do oryginalnego materiału