Mąż zaskoczył mnie tym daniem. To najlepsze warzywa z piekarnika, jakie jadłam

zdrowie.wprost.pl 11 miesięcy temu
Zdjęcie: Warzywa z piekarnika Źródło: Odżywianie WPROST.pl / Magdalena Kmita-Kulesza


Warzywa są zdrowe, to wie każdy, ale ważne, by umieć je dobrze przygotować. Po wersję warzyw z piekarnika, które robi mój mąż, chętnie sięgają choćby dzieci. Polecam sprawdzony przepis, który łatwo modyfikować do własnych potrzeb i upodobań.


Warzywa z piekarnika to pyszne danie. Oczywiście na blaszce mogą wylądować również inne warzywa, nie te z przepisu mojego męża. Można dodać pomidorki koktajlowe, paprykę czy buraki ćwikłowe. Warto też komponować różne warianty smakowe z wykorzystaniem ulubionych przypraw i ziół. W przepisie podaję ilość składników na jedną blachę warzyw z piekarnika.
Idź do oryginalnego materiału