Masełko czosnkowe idealne do grillowanego chlebka. Gdy podaję ten miks, nikt już nie sięga po kiełbaskę

zdrowie.wprost.pl 7 miesięcy temu
Zdjęcie: Masło czossnkoweŹródło:freepik/ autor: Freepik


Grillowany chlebek z masłem czosnkowym to prosty, ale niezwykle smakowity dodatek, który z pewnością wszystkich zachwyci. Sprawdźcie, jak zrobić najlepsze masełko czosnkowe, jakie może być.


Możliwości przygotowania pysznych przekąsek na grillu jest naprawdę bardzo dużo. Oprócz klasycznej kiełbaski można upiec soczyste kawałki kurczaka lub inne mięso, aromatyczne warzywa, jak papryka czy cukinia, a choćby owoce, takie jak ananas czy brzoskwinie, które w ten sposób nabierają wyjątkowego smaku. Klasykiem jest też podpiekanie chlebka. jeżeli podacie go razem z masełkiem czosnkowym z naszego przepisu – zobaczycie, iż przekąska ta zniknie w mgnieniu oka i nikt nie będzie już sięgać po kiełbaskę.


Jak zrobić pyszne masło czosnkowe do grillowanego chlebka?


Grillowany chlebek z masłem czosnkowym to hit podczas takich spotkań. Kombinacja chrupiącego chleba i delikatnego masła czosnkowego nadaje potrawie wyjątkowego smaku i aromatu. Po chwili na grillu chlebek nabiera lekkiej kruchości na zewnątrz, zachowując jednocześnie miękkość w środku, co sprawia, iż w połączeniu z masłem czosnkowym dosłownie rozpływa się w ustach. Pamiętajcie jednak, żeby postawić na naprawdę dobre masło – to jest podstawa.
Idź do oryginalnego materiału