Możliwości przygotowania pysznych przekąsek na grillu jest naprawdę bardzo dużo. Oprócz klasycznej kiełbaski można upiec soczyste kawałki kurczaka lub inne mięso, aromatyczne warzywa, jak papryka czy cukinia, a choćby owoce, takie jak ananas czy brzoskwinie, które w ten sposób nabierają wyjątkowego smaku. Klasykiem jest też podpiekanie chlebka. jeżeli podacie go razem z masełkiem czosnkowym z naszego przepisu – zobaczycie, iż przekąska ta zniknie w mgnieniu oka i nikt nie będzie już sięgać po kiełbaskę.
Jak zrobić pyszne masło czosnkowe do grillowanego chlebka?
Grillowany chlebek z masłem czosnkowym to hit podczas takich spotkań. Kombinacja chrupiącego chleba i delikatnego masła czosnkowego nadaje potrawie wyjątkowego smaku i aromatu. Po chwili na grillu chlebek nabiera lekkiej kruchości na zewnątrz, zachowując jednocześnie miękkość w środku, co sprawia, iż w połączeniu z masłem czosnkowym dosłownie rozpływa się w ustach. Pamiętajcie jednak, żeby postawić na naprawdę dobre masło – to jest podstawa.