Zapiekanki to doskonały pomysł na obiad, który nie obciąża domowego budżetu. Można je zrobić z kilku niewyszukanych składników znalezionych w lodówce lub szafce kuchennej. Nie wymagają dużego doświadczenia, a ich przygotowanie nie pochłania wiele energii. Trzeba się jednak uzbroić w cierpliwość, bo danie musi spędzić kilkadziesiąt minut w piekarniku. Czas oczekiwania wynagradza jednak smak potraw. Moja zapiekanka jest tego najlepszym dowodem. Poznajcie przepis.
Jak zrobić tanią zapiekankę z warzywami?
Sekretnym składnikiem mojej zapiekanki jest serek wiejski. Mieszam go z jajkami, warzywami, startym serem i oliwą z oliwek. Najtrudniejsza faza przygotowań to bez wątpienia oczekiwanie aż danie będzie gotowe. Moja rodzina zawsze się niecierpliwi, a kiedy potrawa trafi na stół znika w mgnieniu oka do ostatniego kęsa.