Kiszoną kapustę często nazywa się „królową kiszonek” ze względu na jej świetny smak i prozdrowotne adekwatności. Jest podstawowym składnikiem tradycyjnych dań, takich jak bigos czy pierogi z kapustą i grzybami. Przygotowuje się z niej również różne surówki, a niektórzy zajadają się nią „solo”, bez innych dodatków. Z takiej kapusty można przygotować także pyszny koktajl, który ma zbawienne działanie dla waszego organizmu, a ponadto pozwoli pozbyć się nadmiaru tłuszczyku.
Jak zrobić koktajl z kiszonej kapusty? Prosty przepis
Koktajl z kiszonej kapusty kojarzy wam się z czymś wręcz okropnym w smaku? Sama też tak myślałam, dopóki nie spróbowałam tego napoju. Okazuje się, iż nic bardziej mylnego. Wystarczy, iż sok z kiszonej kapusty połączycie z odpowiednimi składnikami – chodzi przede wszystkim o jabłka, które nadadzą całości wspaniałej słodyczy. Możecie dodać wyciśnięty z nich sok lub je zblendować – wtedy wasz napój będzie gęstszy i bardziej sycący. Sprawdźcie też, jak przygotować samodzielnie sok z kiszonej kapusty.