Kasza manna na mleku, czyli pomysł na lekkie i zdrowe śniadanie. Przepis

zdrowie.wprost.pl 1 rok temu
Zdjęcie: Kasza manna na mleku Źródło: Pixabay


Kasza manna na mleku to przysmak naszego dzieciństwa. Podpowiadamy, co zrobić, by smakowała dokładanie tak, jak ta przygotowywana przez ukochaną babcię lub mamę.


Pomysłów na śniadanie jest bardzo wiele. Niektórzy lubią je jeść w wersji wytrawnej, inni stawiają na słodkie potrawy. Często wybieramy również szybkie danie z mlekiem. Ostatnio bardzo modne jest jedzenie owsianki, którą można przyrządzić na różne sposoby – dobrze jednak wiedzieć, czego nie robić z owsianką, by nie straciła swoich cennych adekwatności. Nieco zapomniana stała się kasza manna na mleku, jednak warto wrócić do tego przysmaku sprzed lat. Przypominamy, iż kasza manna, zarówna przygotowana na wodzie, jak i na mleku, jest lekkostrawna. Dlatego jest idealnym posiłkiem dla osób z chorobami układu pokarmowego.


Jak ugotować kaszę mannę na mleku?


Kasza manna to świetna propozycja bardzo smacznego, ale też lekkiego i zdrowego śniadania. Zrobicie je dosłownie w kilka minut, a cały przepis jest bardzo prosty. Tak przygotowaną kaszę możecie podawać na wiele sposób, dzięki czemu nie znudzi wam się za szybko.
Idź do oryginalnego materiału