Jennifer Aniston ma talię osy. Figurę zawdzięcza owsiance z nietypowym składnikiem

zdrowie.wprost.pl 3 miesięcy temu
Zdjęcie: Owsianka Źródło:Canva/nadianb


Owsianka jest bardzo popularna nie tylko w Polsce. Przepadają za nią również gwiazdy Hollywood. Swój patent na ten śniadaniowy przysmak ma choćby Jennifer Aniston. Aktorka wzbogaca go o jeden nietypowy składnik. Stosuje ten „trik” od lat i cieszy się nienaganną figurą.


Jennifer Aniston prowadzi aktywny tryb życia. Nie stroni od różnego rodzaju sportów. Zwraca również baczną uwagę na to, co ląduje w jej jadłospisie. Stosuje zróżnicowaną dietę. Chętnie sięga po smoothie, czyli napoje przygotowane na bazie owoców, warzyw, a także nabiału i przypraw. Uwielbia awokado. W codziennym menu aktorki nie może zabraknąć także owsianki. Artystka zawsze wzbogaca ten śniadaniowy przysmak o jeden dość oryginalny składnik.


Co Jennifer Aniston dodaje do swojej owsianki?


W jednym z wywiadów aktorka przyznała, iż wzbogaca swoją owsiankę o ubite białka jajek. Dodaje je na końcowym etapie przygotowywania potrawy. Potem miesza dokładnie wszystkie składniki i gotuje do uzyskania pożądanej konsystencji. Nierzadko dodaje do płatków również inne produkty. Stara się sięgać po sezonowe owoce uprawiane w sposób ekologiczny bez udziału pestycydów lub innych chemicznych środków ochrony roślin.


Wskazówka: Do zrobienia owsianki możesz wykorzystać nie tylko mleko krowie, ale również roślinne.
Idź do oryginalnego materiału