Jednogarnkowy obiad w 20 minut to mój ratunek, gdy nie mam czasu gotować. Cała rodzina się zajada

zdrowie.wprost.pl 7 miesięcy temu
Zdjęcie: Kaszotto Źródło:freepik/ autor: Freepik


Czasami z pozoru zwykłe dania okazują się czymś naprawdę obłędnie smacznym. Tak jest z kaszotto, które przygotujecie gwałtownie i tanio z zaledwie kilku składników. Sprawdźcie, jak zrobić taki błyskawiczny obiad.


W sytuacjach, gdy nie mamy czasu w gotowanie, idealnie sprawdzają się potrawy jednogarnkowe. Są nie tylko smaczne i sycące, ale też do tego naprawdę bardzo tanie. Takie potrawy gotują się niemal „same”, dlatego są doskonałym rozwiązaniem dla zapracowanych osób. Nadają się też do zamrożenia, więc śmiało można przygotować ich większą ilość, by móc podać jako „obiad awaryjny”, gdy na przykład nie zdążymy zrobić zakupów.


Jak zrobić jednogarnkowy obiad w 20 minut? Prosty przepis


Kaszotto to danie, które jest podobne do risotto, jednak zamiast ryżu bazowym składnikiem jest kasza (najczęściej kasza jęczmienna lub kasza gryczana). Ich elementem wspólnym jest jednak to, iż takie danie przygotowuje się gwałtownie i prosto, a do tego nie trzeba się martwić stertą brudnych naczyń w zlewie, ponieważ tę potrawę robi się w zaledwie jednym garnku. Kaszotto jest idealną opcją dla tych, którzy szukają pomysłu na szybki obiad, ale także tych, którzy chcą wprowadzić więcej kaszy do swojej diety. Dodatkowo danie to można dostosować do własnych upodobań smakowych, a do jego przygotowania wykorzystywać warzywa sezonowe.
Idź do oryginalnego materiału