Jajka z tym farszem to moje popisowe danie, chodzi o jeden składnik. choćby szwagierka prosiła o przepis

zdrowie.wprost.pl 6 miesięcy temu
Zdjęcie: Jajka faszerowane Źródło: Kuchnia Wrzoska


Jajka faszerowane są jedną z najbardziej popularnych przekąsek, jaką przygotowuje się na Wielkanoc. Podpowiadamy, jak zrobić farsz, za pomocą którego cała rodzina będzie zajadać się tą potrawą.


Jajka są nieodłącznym symbolem Wielkanocy, odzwierciedlającym nowe życie i odrodzenie. Na świątecznym stole są więc podawane w najróżniejszych odsłonach. Oczywiście pojawiają się jako dodatek do żurku czy barszczu białego, ale też w różnego rodzaju sałatkach. Często serwuje się je również „solo” lub z dodatkiem majonezu albo chrzanu. Ja od lat robię do nich dość niestandardowe nadzienie. Moim specjałem zajada się cała rodzina.


Jak zrobić jajka faszerowane tuńczykiem? Prosty przepis


Jajka faszerowane w wielu domach są obowiązkową pozycją na wielkanocnym stole. Moim ulubionym połączeniem jest farsz z dodatkiem tuńczyka. Ryba ta raczej rzadko pojawia się podczas Wielkanocy, więc będzie miłą odmianą dla waszych kubków smakowych. Tak przygotowane jajka znikają ze świątecznego stołu w ciągu kilku chwil. To naprawdę interesujące połączenie smaków, a dzięki odrobinie tuńczyka potrawa staje się też bardziej sycąca.
Idź do oryginalnego materiału