Jajka są nieodłącznym symbolem Wielkanocy, odzwierciedlającym nowe życie i odrodzenie. Na świątecznym stole są więc podawane w najróżniejszych odsłonach. Oczywiście pojawiają się jako dodatek do żurku czy barszczu białego, ale też w różnego rodzaju sałatkach. Często serwuje się je również „solo” lub z dodatkiem majonezu albo chrzanu. Ja od lat robię do nich dość niestandardowe nadzienie. Moim specjałem zajada się cała rodzina.
Jak zrobić jajka faszerowane tuńczykiem? Prosty przepis
Jajka faszerowane w wielu domach są obowiązkową pozycją na wielkanocnym stole. Moim ulubionym połączeniem jest farsz z dodatkiem tuńczyka. Ryba ta raczej rzadko pojawia się podczas Wielkanocy, więc będzie miłą odmianą dla waszych kubków smakowych. Tak przygotowane jajka znikają ze świątecznego stołu w ciągu kilku chwil. To naprawdę interesujące połączenie smaków, a dzięki odrobinie tuńczyka potrawa staje się też bardziej sycąca.