Grillowany ananas z miodem i szczyptą tej przyprawy to obłęd. Podaję go, gdy goście mają dość kiełbaski

zdrowie.wprost.pl 8 miesięcy temu
Zdjęcie: Grillowany ananas Źródło: Shutterstock / Pixel-Shot


Ananas z grilla podany z miodem będzie prawdziwym hitem na stole. Sami przekonacie się o tym, iż wasze kubki smakowe oszaleją. Sprawdźcie, jak przygotować ten rarytas, ważne jest też dodanie odpowiedniej przyprawy.


Pogoda rozpieszcza nas coraz bardziej, a to oznacza jedno: początek sezonu grillowego. Jest to nie tylko lubiany sposób na przygotowanie pysznych posiłków, ale także doskonała okazja do spędzania czasu w świeżym powietrzu z rodziną i przyjaciółmi. zwykle na grillu ląduje kiełbaska – jest to klasyk. Często grillujemy też inne mięsa czy warzywa, ale czy ktoś z was próbował kiedyś położyć na grilla owoce? Okazuje się, iż jest to doskonałą metodą na stworzenie pysznej przekąski.


Jak przygotować grillowanego ananasa w miodzie?


Ten egzotyczny owoc najczęściej jemy po prostu „solo”, pokrojony na plastry lub kawałki. Jest dobrym dodatkiem do sałatek, ale śmiało możecie go też ugrillować. Taka potrawa z pewnością sprawi, iż goście będą przecierać oczy ze zdumienia. Grillowany ananas w miodzie to pyszna i aromatyczna przekąska, która jest doskonałym dodatkiem do innych dań, na przykład mięsa, ryb, sera czy sałatki. Świetnie sprawdzi się też wtedy, gdy wszystkim podczas grilla znudzą się już tradycyjne potrawy – to prosty, ale niezwykle efektowny sposób na urozmaicenie menu. Grillując plastry ananasa, pamiętajcie, by usunąć z niego wcześniej rdzeń.
Idź do oryginalnego materiału