Naleśniki są dobrym pomysłem na szybkie śniadanie lub kolację. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a uwielbia je niemal każdy z nas. Co więcej, można je przygotować w różnych odsłonach – doskonale smakują „na słodko”, na przykład z dżemem, jogurtem naturalnym i świeżymi owocami, ale też w wersji wytrawnej z serem i szynką, szpinakiem lub suszonymi pomidorami i kurczakiem. Przygotowując naleśniki, warto dodać jeden, szczególny składnik, za pomocą którego potrawa będzie jeszcze zdrowsza, ale też odpowiednia dla osób, które walczą z nadprogramowymi kilogramami.
Jak przygotować fit naleśniki z płatkami owsianymi?
Takie naleśniki z dodatkiem płatków owsianych wychodzą niezwykle delikatne, o ciekawym smaku i teksturze. Zanim zaczniecie smażyć naleśniki – poczekajcie, aż patelnia porządnie się rozgrzeje, dzięki temu pierwszy naleśnik z pewnością nie wyląduje w koszu. Spróbujcie zrobić też superszybkie naleśniki bez mąki.