Dodałam płatki owsiane do śniadaniowego przysmaku z przepisu babci Danusi. Wyszło słodkie cudo

zdrowie.wprost.pl 6 miesięcy temu
Zdjęcie: Racuchy z jabłkami Źródło: Pexels


Płatki owsiane są pełne dobroczynnych adekwatności, które świetnie działają na nasz organizm. Nie ograniczajcie się do przygotowywania z nich jedynie owsianki. Możecie też zrobić owsiankowe racuchy, które smakują naprawdę obłędnie.


Gdy pomyślę o racuchach, to w moich wspomnieniach od razu pojawia się widok ukochanej babci smażącej te placuszki. Były naprawdę pyszne i każdy czekał na to, aż babcia skończy, posypie je cukrem pudrem i w końcu będzie można sięgnąć po ten przysmak. Wiele lat później sama przygotowuję tę potrawę, jednak w nieco zmienionej wersji. Dzięki temu pozostało bardziej pożywna i sycąca.


Jak zrobić racuchy z płatkami owsianymi? Przepis


Racuchy można przyrządzić na naprawdę wiele sposobów. Cudownie smakują racuchy na maślance lub budyniowe racuchy z bananami. jeżeli jesteście miłośnikami płatków owsianych – śmiało możecie dodać do nich również ten składnik. Takie racuchy robi się bardzo gwałtownie – musicie tylko wymieszać składniki, a następnie usmażyć je na patelni. Wszystkie produkty z listy są też dość tanie, więc takie owsiane racuchy śmiało można określić jako niskobudżetowe danie.
Idź do oryginalnego materiału