Dodałam do zupy pomidorowej jeden nietypowy składnik. Moja rodzina oszalała na jej punkcie

zdrowie.wprost.pl 9 miesięcy temu
Zdjęcie: Zupa pomidorowa Źródło: Pexels / Merve


Pomidorowa to – obok rosołu – jedna z najbardziej lubianych zup w mojej rodzinie. zwykle robiłam ją w klasycznej formie z makaronem lub ryżem. Ostatnio jednak znajoma zdradziła mi sposób na to, jak podkręcić smak pomidorówki. Wypróbowałam jej trik. Bliscy byli zachwyceni i prosili o dokładkę.


Przygotowanie zupy pomidorowej nie jest trudne. Ważne, by zadbać o dobrą jakość składników wykorzystanych do jej przyrządzenia. Przede wszystkim zwróćcie uwagę na pomidory. Źle dobrany produkt może całkiem zepsuć smak dania. Najlepiej sięgać po świeże warzywa lub passatę. jeżeli decydujecie się na kupno gotowego przecieru, zwróćcie szczególną uwagę na jego skład. Wybierajcie artykuły spożywcze bez dodatku cukru, sztucznych barwników i konserwantów.
Idź do oryginalnego materiału