Według specjalistki, to właśnie gorzka czekolada wyróżnia się najwyższą wartością odżywczą, ponieważ zawarte w niej kakao ma silne adekwatności przeciwutleniające i przeciwzapalne. Zdjęcie ilustracyjne (Pranjall Kumar / Unsplash) Dobra jakościowo, zdrowa czekolada powinna być twarda i łamać się w dłoni – powiedziała PAP dietetyczka kliniczna Patrycja Mochocka. W sobotę przypada Dzień Czekolady.
Dobra, zdrowa czekolada powinna łamać się w dłoni – mówi dietetyczka
epochtimes.pl 1 miesiąc temu
- Strona główna
- Medycyna
- Dobra, zdrowa czekolada powinna łamać się w dłoni – mówi dietetyczka
Powiązane
Podwyżki dla pielęgniarek od 1 lipca. Minimum o 964 zł
3 godzin temu
Polecane
Auto wjechało w grupę rowerzystów
14 godzin temu
Setki pacjentów sprawdziły stan serca w Szpitalu
14 godzin temu
Minął rok działalności przychodni w Ochli
17 godzin temu
Jak wypadły finansowo szpitale z Istebnej i Jaworza?
18 godzin temu
Dziki zachód w Owińskach
19 godzin temu