Według specjalistki, to właśnie gorzka czekolada wyróżnia się najwyższą wartością odżywczą, ponieważ zawarte w niej kakao ma silne adekwatności przeciwutleniające i przeciwzapalne. Zdjęcie ilustracyjne (Pranjall Kumar / Unsplash) Dobra jakościowo, zdrowa czekolada powinna być twarda i łamać się w dłoni – powiedziała PAP dietetyczka kliniczna Patrycja Mochocka. W sobotę przypada Dzień Czekolady.
Dobra, zdrowa czekolada powinna łamać się w dłoni – mówi dietetyczka
epochtimes.pl 5 miesięcy temu
- Strona główna
- Medycyna
- Dobra, zdrowa czekolada powinna łamać się w dłoni – mówi dietetyczka
Powiązane
Co spakować do plecaka ewakuacyjnego? Lista leków
5 godzin temu
Nowość na TMT 2026 – dwie opcje udziału w kongresie
5 godzin temu
Polecane
Sandomierz: Coraz bliżej chemioterapii na miejscu
2 godzin temu
17.09.2025 Gorąca linia Radia Lublin
3 godzin temu