Według specjalistki, to właśnie gorzka czekolada wyróżnia się najwyższą wartością odżywczą, ponieważ zawarte w niej kakao ma silne adekwatności przeciwutleniające i przeciwzapalne. Zdjęcie ilustracyjne (Pranjall Kumar / Unsplash) Dobra jakościowo, zdrowa czekolada powinna być twarda i łamać się w dłoni – powiedziała PAP dietetyczka kliniczna Patrycja Mochocka. W sobotę przypada Dzień Czekolady.
Dobra, zdrowa czekolada powinna łamać się w dłoni – mówi dietetyczka
epochtimes.pl 3 tygodni temu
- Strona główna
- Medycyna
- Dobra, zdrowa czekolada powinna łamać się w dłoni – mówi dietetyczka
Powiązane
Jak uzyskać receptę online za darmo?
5 godzin temu
Te produkty mogą potajemnie podnosić ciśnienie krwi
8 godzin temu
Co zrobić żeby woda w basenie była klarowna?
10 godzin temu
Polecane
Uniwersytet Medyczny w Białymstoku rozpoczyna rekrutację
7 godzin temu