Według specjalistki, to właśnie gorzka czekolada wyróżnia się najwyższą wartością odżywczą, ponieważ zawarte w niej kakao ma silne adekwatności przeciwutleniające i przeciwzapalne. Zdjęcie ilustracyjne (Pranjall Kumar / Unsplash) Dobra jakościowo, zdrowa czekolada powinna być twarda i łamać się w dłoni – powiedziała PAP dietetyczka kliniczna Patrycja Mochocka. W sobotę przypada Dzień Czekolady.
Dobra, zdrowa czekolada powinna łamać się w dłoni – mówi dietetyczka
epochtimes.pl 12 godzin temu
- Strona główna
- Medycyna
- Dobra, zdrowa czekolada powinna łamać się w dłoni – mówi dietetyczka
Powiązane
Co naturalnie rozpuszcza zakrzepy?
3 godzin temu
Jakie olejki eteryczne ładnie pachną?
10 godzin temu
Nowa konsultantka krajowa w dziedzinie chirurgii dziecięcej
12 godzin temu
Polecane
Popularny lek wycofany z aptek. Pilny komunikat
7 godzin temu
Zderzenie dwóch pojazdów osobowych na prostym odcinku drogi
11 godzin temu
CUS w Zagnańsku – nowe możliwości dla mieszkańców.
11 godzin temu