Według specjalistki, to właśnie gorzka czekolada wyróżnia się najwyższą wartością odżywczą, ponieważ zawarte w niej kakao ma silne adekwatności przeciwutleniające i przeciwzapalne. Zdjęcie ilustracyjne (Pranjall Kumar / Unsplash) Dobra jakościowo, zdrowa czekolada powinna być twarda i łamać się w dłoni – powiedziała PAP dietetyczka kliniczna Patrycja Mochocka. W sobotę przypada Dzień Czekolady.
Dobra, zdrowa czekolada powinna łamać się w dłoni – mówi dietetyczka
epochtimes.pl 4 miesięcy temu
- Strona główna
- Medycyna
- Dobra, zdrowa czekolada powinna łamać się w dłoni – mówi dietetyczka
Powiązane
Rozdział czternaty / missnobody
6 godzin temu
Droższy alkohol i słodzone napoje
6 godzin temu
Polecane
Wypadek w Zagnańsku. Trzyletnie dziecko w szpitalu
4 godzin temu
Nowy budynek rehabilitacji w Lublinie [ZDJĘCIA]
4 godzin temu