Według specjalistki, to właśnie gorzka czekolada wyróżnia się najwyższą wartością odżywczą, ponieważ zawarte w niej kakao ma silne adekwatności przeciwutleniające i przeciwzapalne. Zdjęcie ilustracyjne (Pranjall Kumar / Unsplash) Dobra jakościowo, zdrowa czekolada powinna być twarda i łamać się w dłoni – powiedziała PAP dietetyczka kliniczna Patrycja Mochocka. W sobotę przypada Dzień Czekolady.
Dobra, zdrowa czekolada powinna łamać się w dłoni – mówi dietetyczka
epochtimes.pl 3 miesięcy temu
- Strona główna
- Medycyna
- Dobra, zdrowa czekolada powinna łamać się w dłoni – mówi dietetyczka
Powiązane
Przewlekłe zapalenie wątroby przebiega bez objawów
1 godzina temu
Polecane
Powstanie 138 miejsc parkingowych
3 godzin temu
Ile agrafek na metr karnisza – przelicznik i porady
3 godzin temu
Mobilna klinika stomatologiczna w trasie
3 godzin temu
Podziel się bezcennym lekiem
3 godzin temu