Według specjalistki, to właśnie gorzka czekolada wyróżnia się najwyższą wartością odżywczą, ponieważ zawarte w niej kakao ma silne adekwatności przeciwutleniające i przeciwzapalne. Zdjęcie ilustracyjne (Pranjall Kumar / Unsplash) Dobra jakościowo, zdrowa czekolada powinna być twarda i łamać się w dłoni – powiedziała PAP dietetyczka kliniczna Patrycja Mochocka. W sobotę przypada Dzień Czekolady.
Dobra, zdrowa czekolada powinna łamać się w dłoni – mówi dietetyczka
epochtimes.pl 2 miesięcy temu
- Strona główna
- Medycyna
- Dobra, zdrowa czekolada powinna łamać się w dłoni – mówi dietetyczka
Powiązane
"Proszę o modlitwę". Niepokojący wpis byłego szefa MSZ
2 godzin temu
Zamrożeni w ciele. Światowy Dzień Twardziny
8 godzin temu
Znany polski komik trafił do szpitala
16 godzin temu
Polecane
Dom stał się porodówką. Przyjechali w ostatniej chwili
5 godzin temu
Zderzenie czterech pojazdów w Sielpi
16 godzin temu
Wypadek w Zabielu Wielkim. Jest osoba poszkodowana
16 godzin temu