Dietetyczka poleciła mi przepis na masło z orzechów włoskich. Musicie go wypróbować

zdrowie.wprost.pl 10 miesięcy temu
Zdjęcie: Masło z orzechów włoskich Źródło: Shutterstock / Melica


Jeszcze do niedawna kupowałam masło orzechowe w sklepach. Myślałam, iż jego zrobienie pochłania wiele wysiłku. Do czasu, gdy dietetyczka pokazała mi prosty i szybki przepis na masło z orzechów włoskich. Teraz gości ono w mojej kuchni bardzo często. Jest zdrowe, a w dodatku pyszne. Zobaczcie, jak je przyrządzić.


Masło z orzechów włoskich przygotowuję na bazie trzech składników, a cały proces zajmuje mi zwykle nie więcej niż 20-30 minut. Po półgodzinie mam pyszne smarowidło do chleba. Wykorzystuje je również jako dodatek do naleśników, owsianki czy różnych koktajli. Zawiera bowiem wiele cennych adekwatności odżywczych.
Idź do oryginalnego materiału