Cudownie puchate racuchy według przepisu babci Leokadii. Sekret tkwi w 1 składniku

zdrowie.wprost.pl 10 miesięcy temu
Zdjęcie: Racuchy Źródło: Shutterstock / Justyna Troc


Istnieje patent, który sprawi, iż wasze racuchy będą jeszcze smaczniejsze. Musicie tylko użyć 1 składnika, który większość osób ma w swojej lodówce. Gwarantujemy, iż tak przygotowane placuszki znikną z talerza w mig.


Racuchy to pyszne danie, które przywołuje wspomnienia z dzieciństwa. Najlepsze zawsze były te smażone przez ukochaną babcię. Najczęściej do ciasta dodaje się pokrojone jabłka, jednak nie jest to obowiązkowe. jeżeli macie chęć na kulinarne eksperymenty – koniecznie spróbujcie zrobić budyniowe racuchy z bananami lub racuchy z owocami pigwowca (ten przepis świetnie sprawdzi się dla osób na diecie). Znamy również prosty trik, za pomocą którego racuchy staną się jeszcze smaczniejsze.


Jak zrobić najlepsze racuchy? Dodajcie ten składnik


Racuchy to świetny pomysł na pyszne śniadanie lub kolację, są lubiane niemal przez wszystkich. Co więcej, ich zrobienie nie jest trudne i wcale nie zajmuje dużo czasu. jeżeli chcecie, żeby wasze racuszki były naprawdę pyszne – wykorzystajcie trik babci Leokadii. Polega on na dodaniu do nich serka homogenizowanego. W ten sposób wyjdą bardzo puchate, ale też cudownie aromatyczne.


Takim serkiem homogenizowanym śmiało możecie zastąpić kefir, mleko lub maślankę, które zwykle dodaje się do tych placuszków. Dzięki temu racuchy będą też lżejsze w porównaniu do tych przyrządzonych według klasycznej receptury. Takie placuszki możecie zrobić również na bazie serka waniliowego – wtedy będą jeszcze ciekawsze w smaku.
Idź do oryginalnego materiału