Dziki Kaczor ma w swojej ofercie gotowe rozwiązania na grill. My praktykujemy je zarówno podczas grillowego przyjęcia w ogrodzie, jak również smażymy na patelni grillowej w warunkach domowych.
Zawsze wychodzą! Dziki Kaczor doprawia swoje wyroby w punkt, bez pudła. Jedyne co tu musisz, to wyłożyć mięso na mocno rozgrzany ruszt i obrócić gdy się zarumieni.
My lubimy jagnięcinę serwować z jogurtem i miętą, tym razem podaliśmy ją na palonej brukselce, ale można skorzystać z zielonych szparagów lub młodej kapusty – bardzo to się wszystko dobrze łączy!
Składniki:
- jagnięce cevapcici 4 szt. Dziki Kaczor
- 1 mały kubeczek jogurtu greckiego EKO Olivea
- mięta świeża lub suszona EKO
- brukselka lub młoda kapusta EKO 0,5 KG
Krok po kroku:
- Wyłóż cevapcici na rozgrzany ruszt lub patelnię grillową, obracaj trzy razy, aż będą równo zrumienione.
- Wymieszaj jogurt z miętą, delikatnie posól.
- Posiekaj brukselkę niedbale, wrzuć na patelnię z odrobiną oleju. Smaż na mocnym ogniu, nie mieszaj, obróć po 3 minutach, gdy brukselka będzie miała poprzepalaną powierzchnię. Daj jej kolejne 2-3 minuty, posól na koniec.
- Ułóż na talerzu paloną brukselkę, jogurt z miętą i mięso.