Błyskawiczne babeczki czekoladowe. Zrobisz je w kilka minut, a znikną jeszcze szybciej

zdrowie.wprost.pl 8 miesięcy temu
Zdjęcie: Babeczki z płatków Źródło: Shutterstock / Jakub Rutkiewicz


Masz już dość mazurków, makowców i serników, ale dopadła cię ochota na coś słodkiego? Postaw na czekoladowe babeczki z płatków kukurydzianych. Obiecuje, iż się przy nich nie napracujesz. Powstają w ekspresowym tempie.


Po Wielkanocy zwykle odczuwamy przesyt, jeżeli chodzi o mazurki, serniki, baby oraz inne wypieki. Nie oznacza to jednak, iż mija nam ochota na coś słodkiego. Ta potrafi dopaść znienacka, często w najmniej odpowiednim momencie (kiedy nie mamy czasu w gotowanie czy pieczenie). Co zrobić w takiej sytuacji? Sięgać po gotowe słodycze? Niekoniecznie. Znalazłam inne, lepsze i zdrowsze rozwiązanie – przepis na błyskawiczne babeczki czekoladowe z płatków kukurydzianych. Zobacz, jak je zrobić.


Jak zrobić babeczki czekoladowe z płatków kukurydzianych?


Przepis na babeczki jest dziecinnie prosty. Do przygotowania muffinek potrzebujesz jedynie czterech składników. Słodkości zrobisz w ciągu kilku minut. Potem musisz jedynie włożyć je do zamrażarki, by stężały. jeżeli chcecie możecie wzbogacić muffinki o drażetki czekoladowe lub cukrową posypkę. Wszystko zależy od waszej inwencji twórczej. Robienie babeczek może być świetną zabawą, zwłaszcza gdy do wspólnego kucharzenia zaprosicie dzieci.
Idź do oryginalnego materiału