Po Wielkanocy zwykle odczuwamy przesyt, jeżeli chodzi o mazurki, serniki, baby oraz inne wypieki. Nie oznacza to jednak, iż mija nam ochota na coś słodkiego. Ta potrafi dopaść znienacka, często w najmniej odpowiednim momencie (kiedy nie mamy czasu w gotowanie czy pieczenie). Co zrobić w takiej sytuacji? Sięgać po gotowe słodycze? Niekoniecznie. Znalazłam inne, lepsze i zdrowsze rozwiązanie – przepis na błyskawiczne babeczki czekoladowe z płatków kukurydzianych. Zobacz, jak je zrobić.
Jak zrobić babeczki czekoladowe z płatków kukurydzianych?
Przepis na babeczki jest dziecinnie prosty. Do przygotowania muffinek potrzebujesz jedynie czterech składników. Słodkości zrobisz w ciągu kilku minut. Potem musisz jedynie włożyć je do zamrażarki, by stężały. jeżeli chcecie możecie wzbogacić muffinki o drażetki czekoladowe lub cukrową posypkę. Wszystko zależy od waszej inwencji twórczej. Robienie babeczek może być świetną zabawą, zwłaszcza gdy do wspólnego kucharzenia zaprosicie dzieci.