Fasolkę szparagową można podać na wiele różnych sposobów. Zwykle wykorzystuje się ją jako dodatek do mięs, a nie główny składnik posiłku. jeżeli znudziły ci się klasyczne sposoby przygotowywania tego warzywa, sięgnij po przepis na szybką zapiekankę. To świetny pomysł nie tylko na obiad, ale również kolację.
Jak zrobić zapiekankę z fasolki szparagowej?
Ja do zrobienia tej zapiekanki wykorzystuję mrożoną zieloną fasolkę. Dzięki temu oszczędzam sporo czasu. w okresie możecie sięgnąć po świeże warzywa. Pamiętajcie, by wcześniej je umyć, przebrać i odciąć łykowate końcówki. Nic nie soi też na przeszkodzie, by użyć dwóch rodzajów fasolki – żółtej i zielonej. Pierwsza ma delikatny i łagodny smak, druga natomiast jest bardziej wyrazista i twardsza. Ich połączenie da bardzo interesujący efekt.