Babeczki z mikrofali. To hasło na ogół nie budzi pozytywnych skojarzeń. Przywodzi zwykle na myśl niezbyt apetyczne, glutowate ciasto. Jednak wcale nie musi tak być, czego najlepszym dowodem jest właśnie ten deser. Wspaniale smakuje i powstaje w ekspresowym tempie. To świetna propozycja dla zabieganych, którzy nie lubią spędzać czasu w kuchni. Przygotowanie słodkości nie wymaga dużego nakładu pracy ani użycia wyrafinowanych składników. Wystarczy połączyć ze sobą kilka łatwo dostępnych produktów.
Jak zrobić bananowe babeczki z mikrofali?
Ten przepis jest bardzo prosty. Na początek warto wyposażyć się w odpowiednie naczynie. Ważne, by było dość duże. Trzeba pamiętać, iż ciasto w mikrofali dość gwałtownie wyrasta, a co za tym idzie zwiększa swoją objętość (powinno ją podwoić). W związku z tym lepiej się zabezpieczyć i przygotować spory kubek. Dobrze sprawdzi się też większa filiżanka.