Bakterie Salmonella spp. w partii jaj. GIS wydał komunikat

zambrow.org 2 miesięcy temu

Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu niżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem. Jak poinformował Główny Inspektor Sanitarny, w 1 z 5 próbek świeżych jaj Spółdzielni Producentów PolEggs wykryto Salmonella spp. Spożycie produktu zanieczyszczonego pałeczkami Salmonella, zwłaszcza bez odpowiedniej obróbki termicznej, wiąże się z ryzykiem zatrucia pokarmowego. Szczegóły dotyczące produktów Nazwa produktu: Świeże jaja, klasa A, 3 – jaja z chowu klatkowego, klasa wagowa L Numer partii: 22.09.2024 Termin przydatności do spożycia: 22/09/2024 Kod kreskowy: 5 987463 142650 Producent: Spółdzielnia Producentów PolEggs z/s w Krotoszynie, Transportowa 11, Krotoszyn, 63-700 UWAGA: Nie należy spożywać produktu z partii objętej komunikatem. W przypadku wystąpienia objawów zatrucia pokarmowego po spożyciu wyżej wymienionego produktu, należy skontaktować się z lekarzem.

Idź do oryginalnego materiału