Anglicy ją uwielbiają, a my o niej zapomnieliśmy. Jest kaloryczna, ale pełna potasu i witaminy D
Zdjęcie: bawarka
Herbata z mlekiem, czyli bawarka, to napój, który w Wielkiej Brytanii jest niemal obowiązkowym elementem dnia. U nas natomiast bywa kojarzona z dawnymi czasami, babcinym sposobem na przeziębienie albo kulinarną ciekawostką. Tymczasem ma do zaoferowania nie tylko wyjątkowy smak, ale także cenne składniki odżywcze – pod warunkiem, iż pijemy ją z umiarem.• Dlaczego Anglicy od wieków nie wyobrażają sobie popołudnia bez filiżanki bawarki• Jakie adekwatności zdrowotne kryją się w połączeniu czarnej herbaty i mleka• Ile bawarki można pić, by czerpać z niej przyjemność i korzyści, a nie szkodzić zdrowiu• Dla kogo bawarka będzie dobrym wyborem, a kto powinien jej unikać