Wielkimi krokami zbliża się majówka, a jej nieodzowną częścią jest oczywiście grillowanie. Choć w ten sposób można przyrządzić niemal wszystko – od mięs, przez warzywa, aż po owoce, to zachęcamy do eksperymentowania w tej kwestii. Co powiecie na hot dogi z grilla rodem z Ameryki? Smakują naprawdę doskonale i z pewnością będą największą kulinarną atrakcją na spotkaniu ze znajomymi.
Jak zrobić amerykańskie hot dogi z grilla?
Hot dog jest amerykańskim klasykiem. Choć nie ukrywajmy, najczęściej jemy te ze stacji benzynowej, podczas dłuższej podróży. Ten smakołyk możecie również przygotować samodzielnie podczas weekendowego grillowania. Co więcej, możecie podać go w kilku odsłonach, a więc każdy z gości znajdzie coś dla siebie i będzie zadowolony. Szalenie istotny jest też sos, jaki wybierzecie do tej szybkiej przekąski. Możecie postawić na tradycyjną musztardę i ketchup, ale warto też poświęcić odrobinę więcej czasu i przyrządzić coś naprawdę wyjątkowego.